İş Güvenliği Danışmanlığı, 2012 yılında çıkan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan firmalara zorunlu hale getirilmiştir. Eğer firmanızın tehlike sınıfını bilmiyorsanız bağlantıyı tıklayın; nace kodu sorgulama
Açılan uygulamaya vergi levhanızdaki 6 haneli nace kodunuzu girin. Nace kodunuzu işyeri sicil numaranızın 1. hanesinden sonraki 6 hane olarak da deneyebilirsiniz. Bazen vergi levhasında yanlış işkolu seçildiği için işyeri sicil numarası ve vergi levhasındaki nace kodlar birbirlerini tutmamakta ve bir kod tehlikeli sınıfı diğeri de çok tehlikeli sınıfı gösterebilmektedir. Aslolan işyeri sicil numaranızdaki kod olacaktır. Bilgilerinizi teyit ettikten ve doğru girdikten sonra uygulamamızdan çıkan sonuç size hem tehlike sınıfınızı hem de hizmet alma zorunluluğunuz olup olmadığını bildirecektir.
Güncel mevzuata göre İş Güvenliği Uzmanı Çok Tehlikeli sınıfta yer alan firmalarda kişi başı 40dk, tehlikeli sınıfta yer alan firmalarda kişi başı 20dk asgari süreleri ile belirlenmiştir. Yani firmanızda 1 çalışanınız varsa ve çok tehlikeli sınıftaysanız 40dk; tehlikeli sınıftaysanız 20dk iş güvenliği danışmanlığı zorunludur. Çalışan sayınız ile bu süreleri çarptığınızda hizmet sürenizi bulmuş olacaksınız. Firmanızın hangi hizmeti ayda kaç saat alması gerektiğini bilmiyorsanız; bunu için hazırladığımız uygulamamızı tıklayarak öğrenebilirsiniz. -> isg hizmet süresi hesaplama
Açılan uygulamaya çalışan sayınızı girdikten sonra çıkan sonuç size hangi danışmanlığı ayda kaç saat almanız gerektiğini belirtecektir. Bu hesaplama neden önemli? Osgb’ler firmanız için alacağınız iş güvenliği danışmanlığını fiyatlandırırken çalışan sayınız ile asgari hizmet sürelerinin çarpımından çıkan sonucu (toplam saati) baz alırlar. İş Güvenliği uzmanlarının 100 kişinin çalıştığı bir fabrikayla ya da 1 kişinin çalıştığı bir tesisatçı firmayla çalışması aynı ücret üzerinden olmamaktadır. Çalışan sayısı arttıkça birim fiyat düşerken; toplam fiyat artmaktadır.
Tehlike sınıfınıza ve çalışan sayınıza göre firmanıza fiyatlandırması çıkarılan İş Güvenliği Danışmanlığını almanız eğer zorunlu ise en kısa zamanda bizimle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Eğer ZORUNLU olduğu halde hizmet alımı yapmazsanız ağır bir sorumluluğun altına girmiş olacaksınız. Ayrıca illegal çalışma yürütmüş olacağınızdan İş Müfettişleri tarafından firmanıza kesilecek ciddi para cezaları olacaktır. Bu para cezaları belinizi bükmeden bir Osgb firmasıyla anlaşmanızı öneriyoruz. Yayınlanan idari para cezalarını sayfanın en altında ekte görebilirsiniz.
İş Güvenliği Uzmanlarımızın görev yetki ve sorumlulukları yasalarla belirlenmiştir.
Özetle, iş güvenliği ile ilgili eğitimleri vermek, işyerinde gözetim ve denetim sistemi kurmak ve yönetmek, işverene, iş güvenliği konusunda rehberlik ve danışmanlık yapmak, Acil Durum Planı hazırlamak, Risk Değerlendirmesi yapmak ve diğer iş güvenliği ihtiyaçlarını karşılamak iş güvenliği uzmanının görevidir.
İş Güvenliği Uzmanları için yönetmelik bilgisine YÖNETMELİK bağlantısından ulaşabilirsiniz.