Yasanın Ertelenmesi

Yasanın Ertelenmesi

18 Ağustos 2020 2582
Yasanın Ertelenmesi

6331 sayılı Kanunun 38. maddesi gereğince, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirilmesi zorunluluğu 1 Temmuz 2020 tarihinde yürürlüğe girmişti. Aynı düzenleme, kanunun çıktığı tarihten bu yana 3 kez ertelendi.

 

Kanunun yürürlüğe girmesiyle birçok Az Tehlikeli sınıfta yer alan işletme osgb'lerle yıllık anlaşmalara başladı fakat bu süre zarfında İzmir Evrensel olarak yasanın tekrar ertelenme ihtimalini göz önünde bulundurduk ve hizmet alımı için anlaşma yaptığımız firmaları bir veritabanına kaydettik. Yaptığımız anlaşmaya göre yasanın ertelenmemesi durumunda hizmetleri devam edecekti fakat yasa ertelenirse sadece 'atama yapılan süre' için ödeme tahsil edilecekti. 

 

Uzun bir bekleyişin ardından,

TBMM'ye Ak Parti tarafından sunulan kanun teklifine göre, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yürürlüğe girmesi 31/12/2023 tarihine kadar ertelenmiştir.

 

Kanun teklifi için tıklayınız.

 

Hızlı İletişim

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin

loading